ECO26 mrt '14 18:39

Technologie uit de gratie op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - Aandelen van technologiebedrijven waren woensdag uit de gratie op de beurzen in New York.

EPA
EPA

Facebook maakte dinsdagavond een overname ter waarde van 2 miljard dollar bekend, die grotendeels met eigen aandelen wordt betaald en werd daarop lager gezet. King Digital, de maker van het populaire smartphonespelletje Candy Crush, verloor ruim 9 procent bij zijn debuut op Wall Street.

Halverwege de handelsdag stonden de Dow-Jonesindex en de S&P 500 onveranderd op respectievelijk 16.368,24 en 1865,11 punten. De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq verloor 0,6 procent tot 4210,41 punten.

Facebook betaalt de overname van 'virtual reality'-bedrijf Oculus VR met 400 miljoen dollar in contanten en ruim 23 miljoen eigen aandelen. De sociale netwerksite, die vorige maand nog 16 miljard dollar uittrok voor de overname van WhattsApp, leverde ruim 4 procent in.

King Digital en zijn aandeelhouders brachten in totaal 22,2 miljoen aandelen naar de beurs voor 22,50 dollar per stuk. Het aandeel opende op 20,50 dollar en stond halverwege de sessie 12,2 procent in de min op 19,75 dollar. Beleggers zijn niet overtuigd van het verdienmodel van het bedrijf, dat leunt op de bereidheid van gebruikers om extra te betalen om verder te kunnen komen in een spel. Daarnaast is de grote vraag of het bedrijf in staat is een nieuwe kaskraker te ontwikkelen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen