ECO17 okt '14 19:03

FNV spreekt Rabobank aan op situatie Brink's

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - Niet alleen Brink's zelf, ook de Rabobank kan op groot verzet rekenen door de reorganisatie die vrijdag werd aangekondigd bij de geldtransporteur.

ANP
ANP

Dat zegt vakbondsbestuurder Meindert Gorter van FNV Transport & Logistiek.

,,Ook de Rabobank kan rekenen op een bericht van ons. Ik sluit geen enkele vorm van beweging uit om te bewerkstelligen dat de werknemers het werk kunnen vervolgen'', zegt hij. Maandag houden de bonden een bijeenkomst in Rotterdam.

Brink's schrapt volgend jaar ruim 600 banen vanwege het wegvallen van Rabobank, zijn grootste klant.

In de tang

Volgens Gorter hing het vertrek van Rabobank al sinds de oprichting van Geld Service Nederland (GSN) in 2011 in de lucht. Dat is een samenwerking tussen de drie grootbanken in Nederland, waarmee zij de regie over chartale geldverwerking en -transport overnemen van de bestaande marktpartijen.

,,Het is ongelofelijk hoe de Rabobank in de tang zit bij ING en ABN Amro. De Rabobank neemt niet één huisleverancier mee naar GSN en met deze stap neemt de bank in één keer afscheid van alle expertise die deze leveranciers hebben opgebouwd. Het lijkt wel of de Rabobank heeft zitten slapen op de cruciale momenten toen het ging over beheer van cash geld, automaten et cetera.''

Gerelateerde artikelen