ECO22 apr '14 19:53Aangepast op 22 apr '14 21:44

Bedrijfscijfers helpen Wall Street omhoog

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen noteerden dinsdag in de middaghandel licht hoger.

EPA
EPA

Beleggers verwerkten een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten en oordeelden positief over onder meer Netflix en Harley Davidson. Ook ander bedrijfsnieuws en gunstige cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt hielpen de graadmeters omhoog.

De Dow-Jonesindex noteerde een half uur voor het slot 0,5 procent hoger op 16.538 punten. De brede S&P 500 klom eveneens 0,5 procent tot 1881 punten en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1 procent tot 4162 punten.

Kort na aanvang van de handel werd bekend dat de verkopen van bestaande woningen in de VS in maart lichter waren gedaald dan analisten hadden verwacht. Weliswaar kwam de verkoop met 4,59 miljoen woningen op jaarbasis uit op het laagste niveau sinds juli 2012, de procentuele daling van 0,2 procent ten opzichte van februari was veel kleiner dan de verwachting van min 0,9 procent.

Netflix

Netflix stond 6,5 procent hoger na publicatie van de kwartaalcijfers. De Amerikaanse aanbieder van internettelevisie boekte in het eerste kwartaal van dit jaar meer winst dankzij een hoger aantal betalende leden. Netflix verwelkomde 4 miljoen nieuwe leden, waarmee het totaal op 48,4 miljoen komt.

Ook Harley Davidson wist beleggers te paaien met meer winst en omzet in het eerste kwartaal. Het aandeel noteerde 6,6 procent hoger.

McDonald's

McDonald's werd minder goed ontvangen en noteerde 0,3 procent lager. De omzet van de fastfoodgigant stelde analisten teleur.

Na het nieuws dat Valeant Pharmaceutical een bod van 46 miljard dollar heeft gedaan op Botox-fabrikant Allergan, steeg het aandeel van de producent van het anti-rimpelmiddel met bijna 16 procent.

De euro was 1,3804 dollar waard, vrijwel gelijk aan de stand bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 2,2 procent goedkoper op 102,13 dollar. De prijs voor Brentolie zakte 0,6 procent tot 109,31 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen