ECO5 apr '14 19:38

Kamp opent nieuw centrum voor leerzame games

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Minister Henk Kamp van Economische Zaken opent maandag in Amsterdam een centrum voor bedrijven op het gebied van leerzame games.

ANP
ANP

Het is voor het eerst dat producenten, uitgevers en distributeurs van zogenoemde 'applied games' in Nederland onder één dak verenigd worden.

,,Het idee om het hele proces van productie tot distributie te bundelen is eigenlijk een beetje de filosofie waar ook een bedrijf als Endemol groot mee is geworden'', zegt een woordvoerder van het centrum. Het nieuwe kantoor biedt plaats aan meerdere bedrijven en organisaties, en is volledig privaat gefinancierd.

Nederland geldt wereldwijd als koploper op het gebied van applied games. Veilig Verkeer Nederland liet onlangs nog een app voor kinderen ontwikkelen om te oefenen voor het praktisch verkeersexamen. En artsen in opleiding kunnen hier oefenen met een game over onverwachte situaties tijdens operaties. Ongeveer 44 procent van de 330 bedrijven in de Nederlandse game-industrie houdt zich exclusief bezig met de ontwikkeling van dit soort leerzame spellen.

Gerelateerde artikelen