ECO12 feb '14 07:14

Nikkei hoger dankzij China

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, is de beurs woensdag hoger gesloten.

EPA
EPA

De vrees voor een afkoeling van de Chinese economie nam af door verrassend sterke handelscijfers uit China. Ook hielp een daling van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar de belangrijke Japanse exportbedrijven vooruit. De Nikkei eindigde 0,6 procent in de plus op 14.800,06 punten.

Bij de bedrijven stond Nissan Motor in de belangstelling. Het aandeel klom 2,15 procent. Beleggers reageerden positief op de resultaten die de Japanse automaker eerder deze week naar buiten bracht. Sony steeg 3,7 procent. Het Japanse elektronicaconcern is volgens de zakenkrant Nikkei in gesprek met het Amerikaanse Apple om meer camera-onderdelen te leveren voor een nieuwe iPhone, die waarschijnlijk begin volgend jaar zal uitkomen.

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste aandelenmarkten ook winsten zien, nadat bleek dat de Chinese import en export in januari onverwacht sterk zijn gegroeid en het handelsoverschot van China is gestegen tot het hoogste niveau sinds januari 2009. In Sydney sloot de All Ordinaries 1,1 procent hoger. De Kospi in Seoul won 0,2 procent en in Hongkong steeg de Hang Seng-index 1 procent.

Gerelateerde artikelen