ECO20 aug '14 22:25

Weinig reuring Wall Street na Fed-notulen

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen zijn woensdag vlak tot licht hoger gesloten.

EPA
EPA

De handel in New York liet amper beweging zien na de bekendmaking van de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve (Fed).

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot een winst van 0,4 procent op 16.979,13 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 1986,51 punten en de technologiebeurs Nasdaq was onveranderd op 4526,48 punten.

Uit de notulen bleek dat de Fed de rente in de Verenigde Staten mogelijk eerder gaat verhogen dan verwacht door de sterke groei van de werkgelegenheid. Volgens een Amerikaanse marktonderzoeker zorgden de notulen verder voor weinig ophef. Beleggers kijken ook uit naar de toespraak die Fed-president Janet Yellen vrijdag houdt op de internationale conferentie van centrale bankiers in Jackson Hole, Wyoming.

Target

Warenhuisketen Target gaf voorbeurs een winstwaarschuwing af. Het bedrijf kampte in het tweede kwartaal onder meer met de gevolgen van een groot datalek waardoor gegevens van miljoenen klanten op straat kwamen te liggen. Het aandeel Target won desondanks 1,8 procent.

Doe-het-zelfketen Lowe's verlaagde woensdag de omzetverwachting voor het hele jaar. De op één na grootste klusketen van de VS denkt niet aan de eerder gestelde doelen te zullen voldoen. Wel zag het bedrijf de winst in het tweede kwartaal toenemen. Het aandeel steeg 1,6 procent.

Staples

De Amerikaanse leverancier van kantoorartikelen Staples (min 2,6 procent) zag de winst het tweede kwartaal van het jaar verder teruglopen. Ook in het eerste kwartaal daalde de winst van het bedrijf als gevolg van de sluiting van winkels. Ook kampte Staples met negatieve wisselkoerseffecten.

Het technologieconcern Apple bereikte woensdag bij het slot net niet het hoogste niveau ooit, met een plus van 0,4 procent op 100,57 dollar. De recordstand van september 2012 staat op 100,72 dollar.

International Rectifier

Chipproducent International Rectifier sprong ruim 47 procent omhoog tot 39,10 dollar. Het bedrijf wordt voor 40 dollar per aandeel in contanten ofwel 3 miljard dollar overgenomen door de Duitse branchegenoot Infineon.

De euro stond op 1,3263 dollar, tegen 1,3289 dollar bij het slot van de Europese beurshandel. Een vat Amerikaanse olie werd 1,7 procent duurder en kostte 96,07 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,7 procent tot 102,26 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen