ECO26 sep '14 08:02Aangepast op 26 sep '14 15:42

KPN ongelukkig over commotie vrouwenquotum

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Het bestuur van KPN is ongelukkig over de commotie die is ontstaan over het vrouwenquotum, omdat het bedrijf juist wil uitdragen dat het insteekt op kansen voor meerdere groepen.

ANP
ANP

Dat bevestigde een woordvoerster van het bedrijf vrijdag.

Directeur Jasper Rynders had in een interview met het blad Intermediair laten weten dat het telecombedrijf al zo'n 2 jaar is gestopt met het voortrekken van vrouwen voor hoge functies. De reden is dat de ,,focus op vrouwen'' ten koste ging van hoog opgeleide allochtone mannen. KPN voerde in 2009 een vrouwenquotum in onder leiding van de toenmalige topman Ad Scheepbouwer. Maar dat heeft volgens Rynders geleid tot een ,,volledige veronachtzaming'' van de hogeropgeleide multiculturele man.

Janine Vos, directeur personeelsbeleid bij KPN, benadrukte dat KPN zich meer inzet om ander om bepaalde groepen op de arbeidsmarkt een grotere kans te geven binnen de onderneming. Daarbij noemde ze naast vrouwen bijvoorbeeld allochtonen of gehandicapten. ,,Feitelijk is het beleid juist verbreed'', zo gaf ze aan. Ook topman Eelco Blok deelt die mening.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen