ECO12 mei '14 15:08

'Hogere opening voor Wall Street’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen maandag naar verwachting hoger openen.

EPA
EPA

Beleggers lijken de zorgen over de crisis in Oekraïne van zich af te schudden en zich op te trekken aan de positieve stemming in Europa en Azië.

Overnamenieuws biedt ook steun aan de handel. De Amerikaanse levensmiddelenfabrikant Hillshire Brands kondigde aan voor circa 6,6 miljard dollar (4,8 miljard euro) zijn branchegenoot Pinnacle Foods over te nemen. Hillshire is onder meer producent van worstjes, hot dogs en andere vleesproducten. Pinnacle maakt onder meer diepvriespizza's, siroop, chips en fish sticks.

De Amerikaanse Botox-producent Allergan verwierp daarentegen het bod van concurrent Valeant. Het bestuur van Allergan bestempelde het bod unaniem als te laag en niet in het belang zijn van de aandeelhouders. Het in Canada gevestigde Valeant bracht vorige maand ongevraagd een bod van 46 miljard dollar (ruim 33 miljard euro) uit op zijn branchegenoot.

Toespraak

Op macro-economisch vlak staan er geen belangrijke publicaties op het programma. Wel zal Charles Plosser, de president van de Federal Reserve Bank of Philadelphia, een toespraak houden.

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 0,3 en 0,5 procent voor de Amerikaanse beurzen. De New Yorkse sloten vrijdag na een rustige handelssessie met kleine winsten. De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent hoger op 16.583,34 punten.

Gerelateerde artikelen