ECO29 jul '14 11:49

Weinig beweging op afwachtende beurzen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag weinig beweging zien.

ANP
ANP

Beleggers verwerkten een stroom kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven en keken alvast uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve, dat woensdag naar buiten komt.

,,Ondanks de vele bedrijfsresultaten komen de beurzen per saldo amper van hun plaats. De stoom is er een beetje uit en de koersbewegingen zijn de afgelopen 2 weken zeer beperkt. Ook de beursomzetten nemen af. Het is te hopen dat de macro-economische cijfers die later deze week bekend worden gemaakt, meer richting aan de markten zullen geven“, aldus beleggingsadviseur Bart Flentge van Hof Hoorneman Bankiers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,1 procent hoger op 405,05 punten. De MidKap bleef ongewijzigd op 618,16 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen stegen alle 0,2 procent.

Corio

In Amsterdam ging de handel in het aandeel Corio niet van start. Het vastgoedconcern liet kort na opening van de beurs weten samen te gaan met de Franse vastgoedinvesteerder Klépierre. De aandeelhouders van Corio krijgen 1,14 aandeel Klépierre, waarmee het Nederlandse vastgoedbedrijf wordt gewaardeerd op 7,2 miljard euro.

Concurrent Unibail-Rodamco profiteerde van het overnamenieuws in de vastgoedsector en was met een winst van 1,8 procent de sterkste stijger in de AEX. Telecomconcern KPN, dat woensdag de kwartaalcijfers bekendmaakt, zakte 1,2 procent.

BP

In Londen leverde BP 0,9 procent in. De Britse oliemaatschappij zag de winst in het afgelopen kwartaal met ruim een derde stijgen, maar waarschuwde tevens voor de negatieve impact van meer sancties tegen Rusland. Branchegenoot Shell daalde in Amsterdam 0,2 procent.

UBS verloor 1,5 procent in Zürich. De beter dan verwachte kwartaalresultaten van de grootste bank van Zwitserland konden beleggers niet tot aankopen inspireren. In Frankfurt zag concurrent Deutsche Bank de kwartaalwinst met bijna een derde afnemen. Het aandeel daalde 0,2 procent.

Renault

Renault zakte ruim 3 procent in Parijs. Het Franse autoconcern boekte in de eerste helft van dit jaar meer winst dan analisten hadden voorzien. De omzet van de op twee na grootste autoproducent van Europa nam echter af.

De euro was 1,3434 dollar waard, tegen 1,3441 dollar bij het slot van de beurshandel op maandag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent goedkoper op 101,59 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,3 procent tot 107,87 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen