ECO25 apr '14 17:09

'Crisis kost Bank of America weer miljarden'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse openbaar ministerie wil Bank of America een boete van ruim 13 miljard dollar (9,4 miljard euro) opleggen vanwege de handel in aan hypotheken gerelateerde beleggingsproducten in de jaren voor de financiële crisis.

EPA
EPA

Dat meldde persbureau Bloomberg vrijdag op basis van ingewijden.

Bank of America betaalde eerder al 9,5 miljard dollar aan de toezichthouder op de Amerikaanse huizenmarkt FHFA om verder vervolging door die organisatie af te kopen. Met de nieuwe megaschikking zou Bank of America voorlopig het zwaarst worden gestraft voor de handel die mede de aanzet gaf tot de financiële crisis. JPMorgan Chase voert de boetelijst op dit moment aan. Die bank betaalde in totaal 13 miljard dollar aan justitie en de FHFA.

De banken zouden in de jaren voor de financiële crisis beleggers onvoldoende hebben ingelicht over de risico's van hun producten. Die waren gerelateerd aan hypotheken die werden verstrekt aan huizenkopers die niet of nauwelijks kredietwaardig waren. Bij Bank of America gaat het vooral om hypotheken die werden verkocht door Countrywide Financial, dat in 2008 werd ingelijfd.

Gerelateerde artikelen