ECO19 aug '14 19:45

Wall Street staat op winst

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street stonden dinsdag voor de tweede achtereenvolgende dag op winst.

De handel werd gesteund door gunstige berichten over de Amerikaanse economie en de aanhoudende hoop dat het conflict tussen Oekraïne en Rusland niet verder zal escaleren.

Na 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,4 procent in de plus op 16.913 punten. De brede S&P 500 steeg ook 0,4 procent, tot 1980 punten. De Nasdaq ging 0,3 procent vooruit naar 4522 punten. De technologiegraadmeter is nu terug op het niveau dat werd bereikt voordat de internetbubbel in 2000 uiteenspatte.

Voorbeurs bleek uit nieuwe cijfers dat de verkoop van nieuwe woningen in de VS vorige maand veel sterker is gestegen dan verwacht. Daarnaast bleek de inflatie in juli iets lager dan in de voorgaande maand. Die gematigde ontwikkeling kan de Federal Reserve ruimte geven de rente in de VS langer op het huidige zeer lage peil te houden, wat gunstig kan uitwerken op de aandelenmarkten.

Winst Home Depot

Home Depot boekte met een plus van ruim 6 procent veruit de sterkste winst in de Dow Jones. 's Werelds grootste doe-het-zelfketen verhoogde voor de tweede keer dit jaar zijn winstverwachting en presteerde daarnaast in het afgelopen kwartaal beter dan analisten hadden voorspeld.

De gunstige cijfers over de huizenmarkt pakten ook goed uit voor de aandelen van huizenbouwers. DR Horton won 3,4 procent, terwijl KB Home 3 procent meer waard werd.

Elizabeth Arden

Cosmeticafabrikant Elizabeth Arden werd hard gestraft voor tegenvallende verkopen van parfumlijnen van beroemdheden als Justin Bieber en Taylor Swift. Het bedrijf gaf aan dat die vorig kwartaal slechter liepen dan verwacht en verloor vervolgens bijna een kwart van zijn beurswaarde.

Google vierde zijn 10-jarig jubileum op de beurs met een winst van 0,8 procent. In het afgelopen decennium groeide de totale beurswaarde van de internetreus van zo'n 27 miljard naar bijna 400 miljard dollar.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,5 procent tot 95 dollar. De euro was dinsdag aan het begin van de avond 1,3320 dollar waard, tegen 1,3315 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen