ECO18 aug '14 15:04

LTO blij met crisismaatregelen Brussel

Auteur: ANP Nieuws

BRUSSEL (ANP) - LTO Nederland is tevreden met de crisismaatregelen van de Europese Unie voor tuinbouwers die worden benadeeld door het Russische invoerverbod op hun producten.

EPA
EPA

,,Met het vandaag genomen besluit, geeft de Europese Commissie (EC) een krachtig signaal af aan de markt en is er financiële ruimte voor compensatie voor tuinders en telers in Europa'', stelt Albert Jan Maat, voorzitter van de boeren- en tuindersorganisatie.

Maat benadrukt dat het tijdelijk ingrijpen op de markt noodzakelijk is om prijzen te stabiliseren. ,,Niemand wil dat de markt overspoeld wordt met producten waar geen afzet voor is. Door nu samen te werken met de voedselbanken en met organisaties als Samen Sterk, dragen we bij aan het vinden van passende oplossingen.''

Het compensatiebedrag van 125 miljoen euro van Brussel is volgens Maat ,,voorlopig'' voldoende. ,,Ik verwacht dat dit bedrag slechts het begin is en roep de Europese Commissie op om extra budget beschikbaar te stellen indien dit noodzakelijk blijkt'', zegt de voorzitter.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen