ECO13 nov '14 19:48

Olieprijzen houden Wall Street in greep

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - Een flinke daling van de olieprijzen stond donderdag een hernieuwde recordjacht op Wall Street in de weg.

ANP
ANP

Koersverliezen in de energiesector overschaduwden beter dan verwachte kwartaalcijfers van Wal-Mart en Cisco.

Halverwege de handelssessie stond de Dow-Jonesindex nagenoeg onveranderd op 17.608 punten. De S&P 500 en de Nasdaq leverden 0,1 procent in tot respectievelijk 2035 en 4671 punten.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde met 2,3 procent tot 75,41 dollar. Brentolie, dat woensdag voor het eerst sinds september 2010 voor minder dan 80 dollar per vat werd verhandeld, werd 2,3 procent goedkoper op 78,53 dollar per vat. Oliereuzen als ExxonMobil en Chevron verloren tot 1,2 procent.

Wal-Mart

Bij Wal-Mart hechtten beleggers meer waarde aan de beter dan verwachte kwartaalcijfers dan aan de tweede winstwaarschuwing van het bedrijf sinds augustus. 's Werelds grootste detailhandelaar was een van de uitblinkers met een koerswinst van 4,2 procent.

De echter uitschieter kwam op het conto van DreamWorks (plus 15 procent). De filmstudio, bekend van animatiefilms als 'Shrek', praat volgens bronnen met speelgoedfabrikant Hasbro (min 4,8 procent) over een overname. Hasbro, dat successen boekt met zijn 'Transformers'-lijn, zou tenminste 30 dollar per aandeel moeten neertellen om het bedrijf van onder anderen Steven Spielberg in te lijven.

Gerelateerde artikelen