ECO23 jul '14 17:54Aangepast op 23 jul '14 18:17

Kleine winsten op beurzen Europa

Auteurs: ANP Nieuws en BNR Webredactie

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag met kleine winsten gesloten.

ANP
ANP

Daarmee zette het herstel door, na de recente koersdalingen als gevolg van de politieke spanningen rond de vliegramp in Oekraïne. In Amsterdam werd het sentiment gesteund door goed ontvangen kwartaalcijfers van AkzoNobel.

De Amsterdamse AEX-index eindigde 0,1 procent hoger op 408,53 punten. De MidKap steeg 0,9 procent tot 628,94 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 0,2 procent.

AkzoNobel voerde de AEX aan met een winst van 3,9 procent. De verffabrikant wist zijn winst vorig kwartaal op te voeren, terwijl de omzet daalde door negatieve wisselkoerseffecten. AkzoNobel gaf daarbij aan op koers te liggen om zijn doelstellingen voor 2015 te realiseren.

Imtech

In de MidKap viel Imtech op met een koerssprong van bijna 20 procent, tot 0,79 euro. Het aandeel van de technisch dienstverlener kreeg de afgelopen weken rake klappen en zakte daarbij tot een historisch dieptepunt.

Air France-KLM won 2,3 procent. De Amerikaanse samenwerkingspartner Delta Air Lines liet weten in het afgelopen kwartaal te hebben geprofiteerd van de sterke vraag naar vliegreizen binnen de Verenigde Staten en naar Latijns-Amerika. Zowel de omzet als nettowinst nam daardoor toe.

Daimler

In Frankfurt verloor autobouwer Daimler 0,8 procent, ondanks sterke verkoopresultaten over het afgelopen kwartaal. Deutsche Bank leverde 0,7 procent in. The Wall Street Journal meldde dat Amerikaanse toezichthouders vorig jaar stevige kritiek hebben geuit op de boekhouding van Amerikaanse onderdelen van de bank. De verslaglegging zou gebrekkig en onbetrouwbaar zijn.

De euro was 1,3462 dollar waard, tegen 1,3469 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,7 procent tot 103,08 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,4 procent naar 107,72 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen