ECO7 okt '14 08:52

Flinke daling faillissementen

Auteur: ANP Nieuws

HILVERSUM (ANP) - Het aantal faillissementen van bedrijven en instellingen is in de eerste drie kwartalen met 23 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.In totaal gingen 7635 bedrijven (inclusief eenmanszaken en vennootschappen onder firma) en instellingen (stichtingen en verenigingen) de afgelopen 9 maanden over de kop.De iets verbeterde economische omstandigheden en het aantrekken van het consumentenvertrouwen zijn de belangrijkste oorzaken van de daling, meldt Faillissementsdossier.nl dinsdag.In de bouw deed zich de sterkste daling voor.

ANP
ANP

In totaal gingen 7635 bedrijven (inclusief eenmanszaken en vennootschappen onder firma) en instellingen (stichtingen en verenigingen) de afgelopen 9 maanden over de kop.

De iets verbeterde economische omstandigheden en het aantrekken van het consumentenvertrouwen zijn de belangrijkste oorzaken van de daling, meldt Faillissementsdossier.nl dinsdag.

In de bouw deed zich de sterkste daling voor. Daar stopten 825 bedrijven met hun activiteiten wegens een bankroet, 37 procent minder dan een jaar geleden. Dat betekent niet dat de sector de crisis te boven is. Zo gingen in 2007, het jaar voorafgaand aan de crisis die zich eind 2008 inzette, 'maar' 500 bouwbedrijven failliet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen