ECO28 jul '14 16:10

TNT Express grote verliezer op Damrak

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag nog altijd een wisselend beeld zien.

ANP
ANP

Beleggers namen gas terug en besloten te wachten op belangrijke berichten over de Europese en Amerikaanse economie, die later in de week naar buiten komen. Op het Amsterdamse Damrak was TNT Express voorlopig de grootste verliezer na de presentatie van teleurstellende resultaten.

De AEX-index in Amsterdam stond in de middaghandel 0,1 lager op 404,28 punten. De MidKap zakte 1,3 procent tot 616,29 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren 0,1 en 0,6 procent, terwijl de FTSE in Londen 0,1 procent steeg.

TNT Express was de sterkste daler in de AEX met een min van 6 procent. Het koeriersbedrijf wist in het tweede kwartaal wel het verlies flink terug te dringen, maar de omzet zakte met bijna 6 procent. Uitzender Randstad bleef koploper met een plus van ruim 1,9 procent, dankzij een koopadvies van de Belgische bank KBC.

MidKap

In de MidKap stond Arcadis onderaan met een verlies van meer dan 7,5 procent. Beleggers waren niet tevreden over de verwachtingen van het advies- en ingenieursbureau. Navigatiebedrijf TomTom volgde met een min van 3,7 procent na een adviesverlaging door ING.

In Londen verloor Lloyds 0,3 procent. Eerder op maandag werd bekend dat de Britse bank een schikking heeft getroffen van 370 miljoen dollar vanwege over de rol die het heeft gespeeld bij de manipulatie van het zogenoemde Libor-rentetarief.

Ryanair

Ryanair steeg in Dublin 3,7 procent. De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij schroefde haar winstverwachting voor het lopende boekjaar op, na een sterk eerste kwartaal. Ryanair wist zijn vluchten beter te vullen en profiteerde daarnaast van veel reizigers rond Pasen.

De euro was 1,3437 dollar waard, tegen 1,3430 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,8 procent goedkoper op 101,24 dollar. De prijs van Brentolie zakte 0,9 procent tot 107,37 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen