ECO20 mei '14 19:49Aangepast op 20 mei '14 21:43

Beurzen Wall Street nemen stapje terug

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - Na de winsten van maandag, noteerden de beurzen op Wall Street dinsdag in de middaghandel licht lager.

EPA
EPA

Beleggers reageerden teleurgesteld op zwakker dan verwachte resultaten van onder meer Staples. De koersen van veel andere detailhandelaren gingen eveneens naar beneden.

De Dow-Jones-index stond een half uur voor het slot 0,8 procent lager op 16.375 punten. De brede S&P 500-index verloor 0,7 procent tot 1872 punten en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,8 procent lager op 4094 punten.

Cijfers van leverancier van kantoorartikelen Staples stelden beleggers teleur. De winst daalde sterk, vooral door kosten verbonden aan het sluiten van winkels. Het aandeel verloor ruim 12 procent. Ook reageerden beleggers negatief op de cijfers en de winstwaarschuwing van sportartikelenketen Dick's Sporting Goods, die ruim 17 procent prijsgaf.

Home Depot

Ook andere detailhandelaren gaven terrein prijs. Kledingverkoper Urban Outfitters verloor ruim 8 procent na een lager dan verwachte winst over het eerste kwartaal. Target leverde ruim 2 procent in. De detailhandelaar kondigde het vertrek aan van zijn bestuursvoorzitter.

Doe-het-zelfketen Home Depot deed het veel beter met een plus van bijna 2 procent. Amerikanen lijken minder te winkelen, maar meer aan hun huis te klussen. Het bedrijf verhoogde de winstverwachting voor dit jaar.

General Motors

General Motors verloor 3,6 procent. Beleggers raakten hun geduld met de autoproducent kwijt, nadat GM opnieuw aankondigde meer dan 2 miljoen auto's naar de garage terug te roepen. Het aantal 'recalls' van GM staat dit jaar al op meer dan 13 miljoen.

De markt reageerde dinsdag nauwelijks op de uitspraken van de president van de centrale bank van New York, William Dudley, die liet weten dat als de Federal Reserve besluit om de rente te verhogen, dat waarschijnlijk zeer geleidelijk zal gebeuren.

De euro noteerde op 1,3701 dollar, tegen 1,3702 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,2 procent tot 102,44 dollar. Brentolie was met 109,68 dollar per vat 0,3 procent duurder dan aan het begin van de dag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen