ECO26 mrt '14 15:47Aangepast op 26 mrt '14 16:43

Opnieuw positieve beursdag

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wisten woensdagmiddag de winsten van een dag eerder verder uit te breiden.

ANP
ANP

Het optimisme werd gevoed door positieve berichten over de Amerikaanse economie en de hoop op extra stimuleringsmaatregelen in Europa en China.

De AEX-index in Amsterdam noteerde een uur voor het slot 1 procent hoger op 397,06 punten. De MidKap klom 0,7 procent tot 661,05 punten. De beurzen in Londen en Parijs kregen er 0,2 en 1 procent bij. De DAX in Frankfurt won 1,1 procent, nadat bleek dat de Duitse consument nog altijd optimistisch is over de economie.

,,Men lijkt geleidelijk aan weer wat optimistischer te worden. In de VS zorgt het toegenomen vertrouwen van consumenten voor een goed sentiment en in Europa hoopt men dat de ECB meer maatregelen zal nemen tegen de lage inflatie. Verder zie je dat de aandelen die zwaar onder druk hebben gestaan weer worden opgepikt'', zeis analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

SBM Offshore

Sterkste stijger in de AEX was maritiem dienstverlener SBM Offshore met een plus van 2,2 procent na een positief analistenrapport van Theodoor Gilissen. KPN sloot de rij met een min van 1 procent. Eerder op de dag bleek dat het Mexicaanse América Móvil (AMX) zijn belang in telecombedrijf iets heeft verkleind. Grootaandeelhouder AMX zag een poging om KPN over te nemen vorig jaar mislukken.

Kabelbedrijf Ziggo won 0,1 procent. De Europese Commissie heeft de datum voor het oordeel over de overname van Ziggo door UPC-eigenaar Liberty Gobal opgeschoven. Het uitstel hangt samen met het verzoek van de Nederlandse toezichthouder ACM aan Brussel om de voorgenomen fusie zelf te mogen beoordelen.

Lloyds Banking Group

Lloyds Banking Group verloor in Londen bijna 5 procent. De Britse overheid bracht het belang in de deels genationaliseerde bank verder terug. De overheid bezit nu nog een kleine 25 procent van de bank die in 2008 met staatssteun van de ondergang moest worden gered.

De Britse tapijtverkoper Carpetright kwam woensdag voor de derde keer in bijna 6 maanden tijd met een winstwaarschuwing naar buiten. Het bedrijf heeft te kampen met zwakkere verkopen, vooral in Nederland. Het aandeel zakte op de Londense beurs 4,5 procent.

De euro was 1,3790 dollar waard, tegen 1,3805 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 99,66 dollar per vat. Brentolie stabiliseerde op 107 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen