ECO12 feb '14 09:42Aangepast op 12 feb '14 10:31

FNV: stakingen FloraHolland gaan gewoon door

Auteur: ANP Nieuws

AALSMEER (ANP) - De vakbonden en de directie van FloraHolland hebben de onderhandelingen over een sociaal plan woensdagochtend hervat.

ANP
ANP

Maar de stakingen bij de bloemenveiling gaan gewoon door. Dat heeft een woordvoerster van FNV Bondgenoten laten weten.

FloraHolland gaf eerder op de dag aan dat de acties waren opgeschort. ,,Maar dat is niet waar, ze zijn nog steeds in staking. Er is nu een formeel overleg. Afhankelijk van wat daar uitkomt zal besloten worden of er verder gestaakt gaat worden of niet'', aldus de zegsvrouw van de vakbond.

De grootste bloemenveiling ter wereld is al enkele dagen het toneel van stakingsacties in Aalsmeer en op andere locaties, met als inzet onder meer een hogere ontslagvergoeding. FloraHolland gaat 200 voltijdbanen schrappen omdat er minder werk is.

Steun

Woensdagochtend kwam een grote groep stakende werknemers van de bloemenveiling bijeen bij de vestiging in Aalsmeer. De voorzitters van FNV Bondgenoten en CNV waren aanwezig om steun te betuigen aan de stakers.

FloraHolland maakte maandag tevergeefs een gebaar naar de actievoerders door 1,5 miljoen euro extra toe te zeggen voor het sociaal plan. De vakbonden wezen dit als onvoldoende af. Zij weigerden toen verder te onderhandelen.

Aan de staking doen enkele honderden van de in totaal 4000 werknemers mee. Volgens FloraHolland draait de veiling tot nu toe gewoon door, zij het met vertraging.

Gerelateerde artikelen