ECO24 jul '14 19:48Aangepast op 24 jul '14 21:40

Weinig beweging op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York lieten donderdag weinig beweging zien.

ANP
ANP

Beleggers kregen een grote stroom resultaten van bedrijven als Facebook, General Motors (GM), AT&T, 3M en Caterpillar en een tegenvallend cijfer over de Amerikaanse huizenmarkt te verwerken.

De Dow-Jonesindex stond richting het slot van de handel 0,1 procent lager op 17.076 punten. De brede S&P 500 was vlak op 1986 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 4469 punten.

Facebook maakte woensdag nabeurs bekend dat de winst vorig kwartaal stevig is opgelopen, geholpen door een toename van het aantal mobiele gebruikers. De inkomsten uit mobiele advertenties liepen daarbij met 59 procent op. De resultaten waren beter dan analisten hadden verwacht. Het aandeel steeg 5,8 procent tot ruim 75 dollar, waarmee een nieuw record werd bereikt. In mei 2012 ging Facebook voor 38 dollar per aandeel naar de beurs.

AT&T

Telecomconcern AT&T heeft afgelopen kwartaal geprofiteerd van een toestroom aan nieuwe klanten, die gebruikmaken van een nieuw financieringsplan van het bedrijf. De omzet steeg, maarde nettowinst zakte met 7 procent. AT&T noteerde 1,2 procent lager.

Machinebouwer Caterpillar verhoogde opnieuw zijn winstverwachting voor dit jaar, maar verloor desondanks 3,3 procent. Autofabrikant GM (min 5,2 procent) maakte bekend dat de winst vorig kwartaal bijna volledig is verdampt door de kosten voor de omvangrijke terugroepacties van de afgelopen maanden.

3M

Industrieel concern 3M boekte een hogere winst dan een jaar eerder, op een recordomzet. De omzet nam in alle segmenten en regio's van het bedrijf toe. 3M stond op een klein verlies.

Het ministerie van Handel liet weten dat de verkoop van nieuwe woningen in de Verenigde Staten vorige maand is gedaald naar het laagste niveau sinds maart, wat tot zorgen leidde over het herstel van de Amerikaanse huizenmarkt. Daarbovenop kwamen tegenvallende cijfers van de huizenbouwers DR Horton en PulteGroup. Die fondsen verloren respectievelijk ruim 11 en 3,1 procent.

De euro was 1,3463 dollar waard, tegen 1,3469 dollar bij het slot van de Europese beurshandel. Een vat Amerikaanse olie werd 1,2 procent goedkoper op 101,94 dollar. De prijs van Brentolie zakte 1 procent tot 107,08 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen