ECO21 okt '14 15:08

'Hoger begin Wall Street'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De effectenbeurzen in New York openen dinsdag waarschijnlijk in de plus.

ANP
ANP

Beleggers verwerken een grote stroom aan bedrijfsresultaten, waarbij vooral die van technologiegigant Apple in de smaak vallen.

Apple heeft in het afgelopen kwartaal de winst en omzet zien toenemen, zo maakte het maandag nabeurs bekend. Vooral een positieve prognose voor de belangrijke eindejaarsperiode stemde de markt tevreden. Het aandeel Apple staat in de voorbeurshandel zo'n 2 procent hoger.

Chipbedrijf Texas Instruments kwam maandag na het slot van de handel eveneens met goede cijfers naar buiten. Het aandeel wint ook in de handel voorbeurs.

Coca-Cola

Ook bedrijven als Coca-Cola, Verizon, Lockheed Martin, Manpower en Harley-Davidson openden de boeken, evenals United Technologies. Hun resultaten worden voorbeurs wisselend ontvangen. Zo zet de omzetdaling bij Coca-Cola het aandeel zo'n 3 procent lager in de handel voorbeurs. Ook McDonald's gaat onderuit, met zo'n 2 procent.

De Amerikaanse bank JPMorgan Chase beweegt mogelijk op twee boetes van de Europese Commissie in verband met de Liborfraude en kartelvorming. De financiële instelling moet in totaal ruim 72 miljoen euro betalen. Kort na opening van de handel komen nog cijfers over de verkoop van bestaande woningen in september naar buiten.

Maandag hield IBM de Dow-Jonesindex in bedwang. De graadmeter eindigde 0,1 procent hoger op 16.399,67 punten. De brede S&P 500 steeg 0,9 procent tot 1904,02 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq klom 1,4 procent tot 4316,07 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen