ECO28 mrt '14 21:36

Wall Street toont herstel

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag in de plus gesloten, in navolging van de hogere slotstanden in Europa.

EPA
EPA

Wall Street toonde daarmee enig herstel van de koersdalingen in de voorgaande handelsdagen.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot van de handelsdag 0,4 procent hoger op 16.323,06 punten en de brede S&P 500 steeg 0,5 procent tot 1857,62 punten. De door technologiebedrijven gedomineerde Nasdaq eindigde 0,1 procent hoger op 4155,76 punten.

Voor opening van de markt bleek dat de consumentenbestedingen in de Verenigde Staten in februari conform verwachting met 0,3 procent zijn gestegen. De inkomens van Amerikaanse consumenten namen in februari met gemiddeld eveneens 0,3 procent toe. Ook dat kwam overeen met de verwachting van economen.

Blackberry

De Universiteit van Michigan maakte vrijdag bekend dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in maart is gedaald naar het laagste niveau in 4 maanden. Amerikanen zijn wat somberder geworden over de economische vooruitzichten en de stijgende energiekosten. Wel werden Amerikanen iets positiever over hun eigen financiële situatie, aldus de onderzoekers.

BlackBerry ging 7,1 procent omlaag. De geplaagde Canadese smartphonefabrikant leed in het vierde kwartaal een fors verlies en zag de omzet met meer dan 60 procent kelderen. Het verlies was echter minder groot dan analisten hadden gevreesd.

Visa

Ook Wal-Mart en Visa stonden in de belangstelling. De Amerikaanse winkelgigant heeft de creditcardmaatschappij voor de rechter gedaagd omdat die afspraken zou hebben gemaakt met banken om Wal-Mart een bepaald bedrag voor transactiekosten in rekening te brengen. Wal-Mart eist een schadevergoeding van zeker 5 miljard dollar. Het aandeel Wal-Mart verloor 0,2 procent en Visa daalde 1,8 procent.

De euro was 1,3755 dollar waard, tegen 1,3748 dollar bij het slot van de Europese beurshandel. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 101,55 dollar per vat. Brentolie werd 0,1 procent duurder op 107,94 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen