ECO25 jun '14 09:15Aangepast op 25 jun '14 09:40

Imtech opnieuw onderuit op lagere beurs

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag met verlies begonnen.

Ook de andere Europese effectenmarkten openden lager in navolging van de koersverliezen in Azië en New York. De escalatie van het geweld in het olierijke Irak zorgde voor terughoudendheid onder beleggers. In Amsterdam ging Imtech opnieuw onderuit.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,8 procent lager op 412,64 punten. De MidKap daalde 0,7 procent tot 646,87 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen leverden tot 0,8 procent in.

Op macro-economisch terrein werd bekendgemaakt dat het vertrouwen van Duitse consumenten in de afgelopen weken is toegenomen. Volgens onderzoeksbureau GfK is het hogere vertrouwen te danken aan het recente besluit van de Europese Centrale Bank (ECB) om de rente te verlagen. Daardoor hebben veel Duitsers ervoor gekozen om geld uit te geven in plaats van het te sparen.

Imtech

In de MidKap stond Imtech onderaan met een verlies van ruim 4 procent. De geplaagde technisch dienstverlener verloor dinsdag zonder direct aanwijsbare reden al bijna 11 procent van zijn beurswaarde. Imtech leed afgelopen jaar zware verliezen en overweegt nog altijd nieuwe aandelen uit te geven om zijn financiële positie te versterken.

Grootste daler in de AEX was staalconcern ArcelorMittal met een min van 2,3 procent. Telecomconcern KPN ontliep de negatieve stemming op de beurzen en was met een winst van 1,1 procent de enige stijger onder de Amsterdamse hoofdfondsen. De overeenkomst van Telefónica Deutschland en Drillisch om de kleine speler op de Duitse telecommarkt toegang te geven tot het netwerk van O2 danwel E-Plus vergroot de kans dat de beoogde fusie tussen O2 en de dochter van KPN door Brussel wordt goedgekeurd.

GDF Suez

In Parijs zakte GDF Suez 3 procent, tot 20,18 euro. De Franse overheid liet weten een belang van 3,1 procent in het Franse energiebedrijf te hebben verkocht voor 20,18 euro per aandeel.

De euro was 1,3615 dollar waard, tegen 1,3590 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,2 procent in prijs tot 106,21 dollar. Brentolie werd 0,6 procent goedkoper op 113,73 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen