ECO24 jun '14 18:06

Imtech zwaar onderuit op rustige beurs

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn dinsdag overwegend met kleine winsten gesloten.

De handel kreeg enige steun van de voorzichtige winsten op Wall Street, waar positief werd gereageerd op goede berichten over de Amerikaanse economie. In Amsterdam viel Imtech op met een zwaar koersverlies.

De Amsterdamse AEX-index sloot met een winst van 0,1 procent op 415,78 punten. De MidKap zakte mede door het verlies van Imtech 0,1 procent tot 651,37 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs en Frankfurt kregen er 0,1 en 0,2 procent bij. In Londen leverde de FTSE-index 0,2 procent in.

Imtech was het opvallendste bedrijf aan het Damrak. De geplaagde technisch dienstverlener verloor zonder direct aanwijsbare reden bijna 11 procent van zijn beurswaarde, waar nog maar 86 cent per aandeel van overbleef. Imtech zakte begin deze maand voor het eerst onder de grens van 1 euro per aandeel en schommelde de afgelopen dagen rond die waarde. Imtech leed afgelopen jaar zware verliezen en overweegt nog altijd nieuwe aandelen uit te geven om zijn financiële positie te versterken.

DSM

De AEX werd aangevoerd door DSM, dat 3,4 procent won. OCI, Unibail-Rodamco, Heineken en ASML kregen er circa 1 procent bij. AkzoNobel stond onderaan met een min van 1,4 procent.

Op de lokale markt zakte Altice bijna 4 procent. Het in Amsterdam genoteerde kabelbedrijf kondigde aan nieuwe aandelen uit te geven. De aandelen worden geplaatst bij institutionele beleggers.

ThromboGenics

In Brussel raakte ThromboGenics bijna een derde van zijn beurswaarde kwijt. Het Leuvense biofarmabedrijf liet na een strategische herziening weten op eigen benen te blijven staan. Er wordt wel gezocht naar een partner voor het op de markt brengen van het oogmiddel Jetrea in de Verenigde Staten. Ook verlaat de financiële topman Chris Buyse het bedrijf.

De euro was met 1,3590 dollar evenveel waard als bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg met 0,2 procent tot 106,37 dollar. Brentolie werd 0,5 procent duurder op 114,74 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen