ECO17 apr '14 19:58

Wall Street rustig richting paasweekeinde

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York schommelden op de laatste handelsdag voor het paasweekeinde rond de slotstanden die woensdag werden bereikt.

Beter dan verwachte kwartaalcijfers van industrieel conglomeraat General Electric (GE) boden tegenwicht aan tegenvallende resultaten van IBM en Google.

De Dow-Jonesindex noteerde halverwege de sessie 0,1 procent hoger op 16.436 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 1867 punten en de door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq won 0,4 procent tot 4102 punten.

GE (plus 2,2 procent) maakte donderdag bekend dat de omzet in het eerste kwartaal licht is gedaald ten opzichte van een jaar eerder, door lagere inkomsten bij de financiële tak van het bedrijf. GE, dat vanwege zijn enorme scala aan activiteiten geldt als een barometer van de Amerikaanse economie, behaalde 8 procent meer omzet bij zijn industriële onderdelen, terwijl de inkomsten bij GE Capital juist met 8 procent daalden. De totale omzet daalde 2 procent op jaarbasis.

Morgan Stanley (plus 3,3 procent) wist de winst dankzij een gunstig beursklimaat 55 procent op te voeren. De bank profiteerde niet alleen van de handel in aandelen maar ook van dienstverlening daaromheen. Morgan Stanley is 's werelds grootste aandelenmakelaar.

IBM (min 3,1 procent) en Google (min 2,7 procent) presenteerden woensdag na het slot op Wall Street tegenvallende resultaten. Voor IBM wordt het steeds moeilijker om aan de winstdoelstelling voor dit jaar te voldoen, terwijl analisten er bij Google aan twijfelen of het internetbedrijf een inhaalslag weet te maken op de advertentiemarkt voor mobiele telefoons. Google heeft daar sterke concurrentie van onder meer Facebook.

Financieel dienstverlener Western Union (min 3,6 procent) ging evenals Moneygram (min 15,7 procent) fors onderuit nadat Wal-Mart had aangekondigd een eigen overboekservice te beginnen.

Gerelateerde artikelen