ECO15 okt '14 11:22

Ryanair voorspelt prijzenoorlog

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse vakantiegangers mogen zich de komende tijd verheugen in een aanhoudende prijzenoorlog tussen luchtvaartmaatschappijen.

ANP
ANP

Dat voorspelt commercieel directeur Kenny Jacobs van Ryanair in een interview met het ANP. ,,Dat betekent meer keuze tegen lagere tarieven'', aldus de bestuurder.

Zelf gaat Ryanair ook het gevecht aan in ons land. Zo wordt het aanbod vanaf Eindhoven met ingang van de aankomende zomer uitgebreid met vijf nieuwe bestemmingen. ,,We hebben hier een hoop te winnen'', zei Jacobs. ,,In heel Europa zijn we met 14 procent marktaandeel de grootste, maar in Nederland hebben we maar 4 procent.''

Vanaf het najaar van 2015 wil de prijsvechter ook naar Schiphol. Jacobs sprak van ,,een onvermijdelijke stap''. Voor het zover is moet Ryanair nog wel landingsrechten bemachtigen. Ook de beschikbaarheid van vliegtuigen is nog een vraagteken. ,,Dit jaar hebben we geen landingstijden aangevraagd op Schiphol, puur omdat we de toestellen niet hadden om ze te benutten'', aldus Jacobs.

Gerelateerde artikelen