ECO20 okt '14 16:11

'Markt voor privéjets herstelt'

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De markt voor privéjets en zakenvliegtuigen klimt uit het dal.

ANP
ANP

Industrie en investeerders zien er weer brood in, na de magere jaren die volgden na het inzetten van de crisis in het najaar van 2008.

Het Amerikaanse industriële conglomeraat Honeywell verwacht dat de komende 10 jaar 9450 nieuwe toestellen hun weg vinden naar rijke ondernemers en bedrijven. Dat komt neer op een marktwaarde van ongeveer 280 miljard dollar (bijna 220 miljard euro). Dat is bijna 8 procent meer dan waar Honeywell, dat motoren en elektronica levert aan vliegtuigbouwers, vorig jaar nog van uitging.

Investeerders zijn wakker geschud door de positievere marktverwachtingen. Zo kondigde de Amerikaanse investeringsmaatschappij Blackstone maandag de oprichting aan van een nieuw fonds voor de financiering van de aankoop van nieuwe toestellen. Blackstone voegt zich daarmee bij een groeiend aantal kredietverleners dat hoopt te kunnen profiteren van het aantrekken van de markt.

De vraag van ondernemers en bedrijven naar een nieuwe kist verdampte door de economische crisis. Vorig jaar stegen de verkopen voor het eerst sinds 2008 op jaarbasis, met een kleine 0,9 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen