ECO12 feb '14 14:59

'Wall Street opent vrijwel vlak’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zullen woensdag waarschijnlijk vlak tot licht hoger openen.

ANP
ANP

Beleggers lijken even wat gas terug te nemen na het recente herstel. Een onverwacht sterke toename van de Chinese export biedt mogelijk wat steun aan de handel.

De markt verwerkt daarnaast het nieuws dat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden met een kleine meerderheid heeft ingestemd met verhoging van het schuldenplafond gedurende een jaar. Het voorstel gaat nu naar de Senaat, die er woensdag over debatteert.

Procter & Gamble (P&G) noteert lager in de voorbeurshandel. De Amerikaanse fabrikant van consumentenproducten liet dinsdag na de slotbel weten aanhoudend last te hebben van negatieve wisselkoerseffecten en zijn verwachting voor de winst en omzet in 2014 te verlagen.

Winst

Deere & Co lijkt daarentegen hoger te openen. De grootste fabrikant van landbouwmachines ter wereld boekte in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer winst dan analisten hadden voorzien. De winst die Deere voor het gehele boekjaar voorziet ligt eveneens boven de gemiddelde marktverwachting.

De openingsindicatoren wijzen op een winst van 0,1 procent voor technologiegraadmeter Nasdaq en een vlak begin voor de Dow-Jonesindex. Wall Street sloot dinsdag voor de vierde achtereenvolgende dag in de plus. Beleggers reageerden positief op de woorden van de nieuwe voorzitter van de Federal Reserve, Janet Yellen, die liet weten dat de centrale bank het door haar voorganger ingezette beleid zal voortzetten. De Dow eindigde 1,2 procent hoger op 15994,77 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen