ECO27 jun '14 14:53

Eurotunnel moet ferry Calais-Dover staken

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Groupe Eurotunnel, de exploitant van de tunnel onder het Kanaal, moet stoppen met zijn ferrydienst tussen Calais en Dover.

EPA
EPA

De Britse mededingingsautoriteit CMA heeft vrijdag een eerder besluit bekrachtigd dat Eurotunnels veerdivisie MyFerryLink over uiterlijk 6 maanden uit de vaart of afgestoten moet zijn.

Eurotunnel mag zich van de Britse waakhond zeker 10 jaar niet meer op de ferrymarkt begeven, omdat het bedrijf met zowel een tunnel- als een veerverbinding te weinig ruimte openlaat voor de concurrende ferrymaatschappijen P&O en DFDS.

De tunnelexploitant nam in 2012 veerboten van het ter ziele gegane SeaFrance over, de vroegere veerdivisie van de Franse spoorwegen. Het daarmee onstane MyFerryLink voer sindsdien dagelijks met drie veerboten meerdere keren op en neer tussen de Franse en Engelse kust.

Eurotunnel laat het er niet bij zitten. Het bedrijf zegt in een reactie in beroep te gaan tegen de ,,onrechtvaardige beslissing'' van CMA. Volgens Eurotunnel-topman Jacques Gounon komen er door het besluit mogelijk 600 werknemers op straat te staan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen