ECO20 apr '14 14:09

Vakbonden: stel zorgwetten met een jaar uit

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De vakbonden FNV en CNV willen dat dat de Tweede Kamer de wetsvoorstellen over de langdurige zorg voor ouderen en gehandicapten met een jaar uitstelt.

De voorstellen van het kabinet moeten volgens de bonden worden herzien en dit mag geen haastwerk worden. De bonden hebben hierover een gezamenlijke brief gestuurd aan de woordvoerders in de Tweede Kamer die over de zorg gaan, zo werd zondag bekend.

Volgens FNV-voorzitter Ton Heerts wil het kabinet de plannen ,,in een ijltempo door de Tweede en Eerste Kamer jassen'' en moet dat ,,zorgvuldiger en beter'' omdat de voorstellen ingrijpende gevolgen hebben voor honderdduizenden ouderen en gehandicapten en tienduizenden werknemers.

Volgens de bonden zijn veel gemeenten er nog niet klaar voor om de taken van de regering over te nemen, zoals in het zorgakkoord van afgelopen week is voorzien. Volgens CNV-voorzitter Maurice Limmen veranderen of verdwijnen ,, zowel de thuiszorg, huishoudelijke verzorging, dagbesteding, gehandicaptenzorg, GGZ als de verzorgingshuizen'' en zijn ,,lang niet alle overgebleven instellingen en de gemeenten over een paar maanden klaar voor de toekomst''.

Gerelateerde artikelen