ECO6 jul '14 17:11

Beleggers kijken uit naar cijferseizoen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op de wereldwijde aandelenbeurzen maken zich op voor de opening van het cijferseizoen deze week.

ANP
ANP

Dinsdag nabeurs trapt het Amerikaanse aluminiumconcern Alcoa zoals gewoonlijk als eerste grote bedrijf het kwartaalcijferseizoen af. Mogelijk kunnen meevallende resultaten de handel op de beurzen verder stimuleren, nadat de Dow-Jonesindex in New York donderdag voor het eerst boven de 17.000 punten sloot.

Op vrijdag komt de grote Amerikaanse hypotheekbank Wells Fargo met zijn resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. Het cijferseizoen op Wall Street zal de week daarop pas echt in volle hevigheid losbarsten met resultaten van toonaangevende bedrijven als Google, Intel, Goldman Sachs en JPMorgan Chase.

De brede S&P 500 bereikte donderdag na een verkorte handelsdag in New York eveneens een nieuwe recordstand en de technologiebeurs Nasdaq sloot minder dan 100 punten onder het hoogste niveau ooit. De Amsterdamse AEX-index ging vrijdag met een klein verlies de handel uit.

Ballast Nedam

In Amsterdam opent bouwbedrijf Ballast Nedam maandag de boeken over de eerste helft van dit jaar. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM maakt die dag haar vervoerscijfers bekend. Chipbedrijf RoodMicrotec komt donderdag met een tussentijds handelsbericht. Een week later volgen Amsterdamse beursfondsen als ASML, Docdata, Sligro en Beter Bed met hun resultaten.

Naast bedrijfsresultaten zullen beleggers deze week ook letten op macro-economische gegevens. Zo worden maandag cijfers gemeld over de Duitse industriële productie. Donderdag komen gegevens naar buiten over de industriële productie van Frankrijk en Nederland. Die dag worden ook de Nederlandse inflatiecijfers gemeld.

Verder zullen deze week onder meer cijfers worden gepubliceerd over de Duitse en Franse handel en de handel van China. Uit de Verenigde Staten komt informatie over onder meer de wekelijkse uitkeringsaanvragen en de groothandelsvoorraden.

Gerelateerde artikelen