ECO27 dec '14 11:22

Geldtransporteur vraagt rechter verbod acties

Auteur: ANP Nieuws

HOUTEN (ANP) - Brink's Nederland gaat de rechter vragen verdere vakbondsacties te verbieden.

ANP
ANP

De geldtransporteur heeft een kort geding aangespannen tegen FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen. De zaak dient maandag bij de rechtbank in Utrecht, maakte de directie van Brink's Nederland zaterdag bekend.

De bonden riepen hun leden bij Brink's vrijdagavond op geldautomaten van Rabobank, ABN Amro en SNS Bank vanaf zaterdag 06.00 uur niet meer bij te vullen. Dit uit protest tegen de manier waarop de geldtransporteur wil reorganiseren.

Volgens de directie maken de bonden met deze actie een verkeerde keuze. ,,In plaats van andere cash-logistieke dienstverleners aan te spreken op hun verplichting om banen te behouden, kiezen zij voor media-aandacht en het dwarsbomen van de noodzakelijke reorganisatie bij Brink's. Dit levert een direct gevaar op voor de continuïteit van ons bedrijf'', aldus de directie in een verklaring.

Sociaal plan

De vakbonden deden hun oproep na het uitblijven van overeenstemming over een goed sociaal plan voor de circa zeshonderd werknemers die hun baan verliezen.

Brink's snijdt in het personeelsbestand in verband met het verlies van zijn huidige grootste klant Rabobank, die volgend jaar overstapt naar Geld Service Nederland (GSN). Momenteel lopen er nog steeds gesprekken met betrokken partijen om medewerkers van Brink’s onder te brengen bij GSN of andere aanbieders.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen