ECO14 mei '14 07:51Aangepast op 14 mei '14 08:36

'Vlak begin voor AEX'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint woensdag waarschijnlijk vrijwel vlak.

ANP
ANP

Ook de andere Europese beurzen zullen bij de opening weinig beweging laten zien.

,,We lijken vlak tot mogelijk iets hoger te gaan openen. Ondanks de aanhoudende crisis in Oekraïne blijven de beurzen per saldo positief gestemd. Vandaag zal de aandacht vooral uitgaan naar industriële productiecijfers uit de eurozone en het Britse inflatierapport. In de VS worden vanmiddag de producentenprijzen bekendgemaakt'', aldus marktanalist Martijn Weller van IG Nederland.

In Amsterdam zal TomTom mogelijk bewegen op een advieswijziging. De Amerikaanse bank Morgan Stanley verhoogde het beleggingsadvies voor het navigatiebedrijf.

Ordina

Ordina kwam voorbeurs met een tussentijds handelsbericht. De automatiseerder liet weten dat de omzet in het eerste kwartaal nagenoeg stabiel is gebleven ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het concern sprak geen prognose uit voor heel het boekjaar.

Uit het kwartaalbericht van Ctac bleek dat de ICT-dienstverlener de opgaande lijn uit de tweede helft van vorig jaar heeft doorgetrokken in het eerste kwartaal van dit jaar. Ctac handhaafde ook de verwachting dat het dit jaar een hogere nettowinst zal behalen dan in 2013.

Verre Oosten

De belangrijkste graadmeters in het Verre Oosten lieten woensdag een gemengd beeld zien na een weinig inspirerende handelssessie op Wall Street. In Tokio eindigde de Nikkei 0,1 procent lager.

De Amerikaanse effectenbeurzen sloten dinsdag rond de slotstanden van maandag, terwijl technologiebeurs Nasdaq wat achterbleef. Beleggers deden het rustig aan na de rally van een dag eerder, waarbij de Dow-Jonesindex en de S&P 500 nieuwe recordstanden bereikten.

Dow

De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op 16.715,44 punten. De brede S&P 500 eindigde vrijwel vlak op 1897,45 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq daalde met 0,3 procent tot 4130,16 punten.

De Europese aandelenbeurzen boekten dinsdag beperkte winsten. De AEX-index in Amsterdam sloot 0,2 procent hoger op 404,65 punten. De MidKap eindigde vrijwel vlak op 662,29 punten. De beurzen in Parijs en Londen stegen beide met 0,3 procent. De DAX in Frankfurt won 0,5 procent.

De euro was woensdag voor aanvang van de aandelenhandel 1,3719 dollar waard, tegen 1,3709 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent duurder op 102,02 dollar. Brentolie steeg 0,2 procent in prijs tot 109,48 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen