ECO24 sep '14 15:53Aangepast op 24 sep '14 16:42

Europese beurzen houden kleine winst vast

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen stonden woensdag in de middaghandel overwegend op een lichte winst.

ANP
ANP

De stemming bleef voorzichtig na de forse koersdalingen in de afgelopen twee dagen. In Amsterdam ging TNT Express zwaar onderuit na een winstwaarschuwing.

Een uur voor het slot stond de Amsterdamse AEX-index 0,1 procent in de plus op 419,13 punten. De MidKap zakte 0,4 procent tot 602,58 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen 0,1 en 0,4 procent. In Londen week de FTSE-index nauwelijks af van de slotstand van dinsdag.

TNT Express stond onderaan de AEX met een verlies van 10 procent. De pakketvervoerder laat zijn margedoelstelling voor 2015 los vanwege een verdere verslechtering van het Europese handelsklimaat en toenemende concurrentie. PostNL zakte in de MidKap 2,3 procent. Het postbedrijf heeft een groot belang in TNT. Analisten waarschuwden woensdag dat het moment waarop PostNL de uitkering van dividend kan hervatten steeds verder uit zicht raakt door de nieuwe daling van het aandeel TNT

Philips

Philips voerde de AEX opnieuw aan, met een plus van 2,8 procent. Dinsdag won het technologiebedrijf al 3,5 procent, na de aankondiging dat het concern in twee delen wordt gesplitst.

In de MidKap won Air France-KLM 0,9 procent. De Franse vakbonden zetten de hakken in het zand om de oprichting van een Europese prijsvechter onder de merknaam Transavia van tafel te krijgen. De staking die vorige week begon, wordt verlengd tot en met 30 september. Air France blijft op zijn beurt bij het voorstel om het plan voor Transavia uit te stellen.

Adecco

In Zürich verloor Adecco 1,8 procent. Volgens 's werelds grootste uitzendconcern zijn de uitzendmarkten in september minder sterk gegroeid dan het gebruikelijke seizoenspatroon. Concurrent Randstad zakte in Amsterdam 1,9 procent. In de MidKap werd uitzender USG People 1,7 procent minder waard.

De euro was 1,2775 dollar waard, tegen 1,2860 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie stabiliseerde op 91,55 dollar. Brentolie werd 0,8 procent goedkoper op 96,08 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen