ECO15 apr '14 16:03

Voorzichtige stemming op beurzen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdagmiddag een gemengd beeld zien.

ANP
ANP

De vrees voor een escalatie van de crisis in Oekraïne zorgde voor voorzichtigheid onder beleggers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,1 procent hoger op 395,82 punten. De MidKap steeg eveneens 0,1 procent, tot 646,14 punten. De CAC 40 in Parijs won 0,3 procent, terwijl de FTSE in Londen 0,1 procent daalde.

De DAX in Frankfurt verloor 0,3 procent. Onderzoeksbureau ZEW maakte bekend dat het beleggersvertrouwen in Duitsland in april voor de vierde maand op rij is gedaald. Beleggers zijn vooral bezorgd over de economische gevolgen van de onrustige situatie in Oekraïne.

Oekraine

,,Beleggers blijven voorzichtig door alles wat er gebeurt in Oekraïne. De gespannen situatie in het land zorgt voor onrust op de markten en de verdere ontwikkelingen van het conflict zullen de handel naar verwachting blijven domineren“, zei beleggingsadviseur Bart Flentge van Hof Hoorneman Bankiers.

Grootste daler in de AEX was staalconcern ArcelorMittal met een verlies van meer dan 2 procent. Chipmachinemaker ASML, die woensdag de kwartaalcijfers bekendmaakt, verloor 0,5 procent. Baggeraar Boskalis was de sterkste stijger met een winst van bijna 2 procent.

MidKap

In de MidKap stond postbezorger PostNL onderaan met een min van ruim 2 procent. Grootste stijger was uitzender USG People met een plus van meer dan 6 procent, nadat bleek dat het aantal uitzenduren in Nederland vorige maand met 3 procent is gestegen.

In Parijs steeg L'Oréal meer dan 2 procent. De Franse cosmeticaproducent heeft naar eigen zeggen een bemoedigend eerste kwartaal achter de rug. Het bedrijf is met name te spreken over de ontwikkelingen in Europa. In de zuidelijke landen was voor het eerst in 6 jaar tijd weer sprake van groei en ook in Duitsland gingen de zaken goed.

Nestlé

Nestlé won in Zürich 0,5 procent. De omzet van het Zwitserse voedingsmiddelenconcern is in het eerste kwartaal van dit jaar in het laagste tempo gegroeid sinds 2009. Prijsdruk in Europa was de grote boosdoener.

De euro noteerde op 1,3802 dollar, tegen 1,3822 dollar bij het slot van de Europese aandelenhandel op maandag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent goedkoper op 103,50 dollar per vat. Brentolie zakte 0,4 procent in prijs tot 108,61 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen