ECO22 jul '14 22:26

Wall Street vindt weer weg omhoog

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York sloten dinsdag, na de verliesbeurt van de dag ervoor, weer met winst.

EPA
EPA

Beleggers hoopten op een mogelijke ontspanning tussen Rusland en het Westen na de overdracht van de zwarte dozen van de gecrashte Boeing boven Oekraïne en beloonden een select groepje bedrijven die hun boeken openden met winsten. Verscheidene bekende ondernemingen leverden juist in.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 17.113,54 punten. De S&P 500 kreeg er 0,5 procent bij tot 1983,53 punten en technologiebeurs Nasdaq maakte een sprongetje van 0,7 procent tot 4456,02 punten.

Een cijfer over de Amerikaanse economie dat kort na de opening bekend werd gemaakt, gaf ook steun aan de handel. De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten bleek in juni met 2,6 procent te zijn gestegen. De stijging was groter dan economen hadden verwacht en bovendien werd ook de toename in mei naar boven herzien. Kort voor opening werd ook bekend dat de inflatie in de VS in juni was uitgekomen op 0,3 procent op maandbasis. In mei was sprake van een iets sterkere geldontwaarding.

Chipotle

Beleggers stortten zich dinsdag massaal op de aandelen Chipotle, nadat de maker van burrito's maandagavond sterkere winstcijfers bekend had gemaakt. Het aandeel steeg met bijna 12 procent.

De Mexicaanse lekkernijen vielen meer in de smaak dan de hamburgers van McDonald's. De fastfoodketen liet dinsdag weten dat de verkopen in bestaande vestigingen waren gedaald. Ook de winst ging iets omlaag. Het aandeel verloor 1,3 procent.

Coca-cola

Ook Coca-Cola kon beleggers niet bekoren met zijn tweedekwartaalcijfers. Na een omzetdaling, onder meer door nadelige wisselkoerseffecten, verloor het aandeel 2,9 procent.

Netflix moest zelfs 4,6 procent inleveren op Wall Street. De aanbieder van internettelevisie bleek in het tweede kwartaal weliswaar een mijlpaal van meer dan 50 miljoen gebruikers te hebben bereikt en de winst en omzet zien stijgen, maar beleggers leken toch niet helemaal tevreden met de vooruitzichten van het bedrijf. Kabelaar Comcast daarentegen kreeg er juist 1,5 procent bij.

Harley-Davidson

Ook Harley-Davidson stelde de markt teleur met tegenvallende verkopen en een lagere prognose van het aantal motorfietsen dat dit jaar naar dealers zal worden verscheept. Het aandeel leverde 5,5 procent in.

Herbalife weerstond glansrijk de nieuwe beschuldigingen van activistisch belegger Bill Ackman dat het geen levensvatbaar bedrijf maar een soort piramidespel is. Het aandeel van de onderneming sloot 25 procent hoger, na maandag ruim 11 procent te hebben ingeleverd.

De euro was 1,3469 dollar waard, vrijwel gelijk aan de stand bij het slot van de Europese beurshandel. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent goedkoper op 104,42 dollar. De prijs van Brentolie daalde met 0,3 procent tot 107,35 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen