ECO11 sep '14 15:05

'Wall Street opent met verlies'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag waarschijnlijk met verlies.

ANP
ANP

Beleggers verwerken een licht tegenvallend cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt, maar lijken daar niet direct de conclusie aan te verbinden dat de rente in de VS langer op het huidige, bijzonder lage peil zal worden gehandhaafd.

Voorbeurs bleek dat de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS vorige week met 11.000 zijn gestegen tot 315.000. Die toename was onverwacht, aangezien economen gemiddeld een kleine afname voorspelden. De steunaanvragen zijn de afgelopen maanden gedaald tot de laagste niveaus in jaren.

De werkloosheidsuitkeringen geven een beeld van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, die op hun beurt weer een belangrijke graadmeter zijn voor het rentebeleid in de VS. Een verslechtering van de arbeidsmarkt kan de Federal Reserve ertoe aanzetten de lage rente langer te handhaven dan nu wordt voorzien. Slecht nieuws voor de economie kan zo goed uitpakken voor de aandelenmarkten, die profiteren van de lage rente.

Oplossing

Radioshack meldde voorbeurs naarstig op zoek te zijn naar een oplossing voor zijn financiële problemen. De elektronicaketen heeft extra geld nodig om de aanhoudende daling van zijn omzet te bestrijden. Radioshack trekt door de opkomst van het winkelen via internet steeds minder klanten en zag de verkopen in winkels die langer dan een jaar open zijn vorig kwartaal met een vijfde dalen.

Lululemon lijkt op een goede beursdag af te stevenen. De producent van yogakleding, waarvan het aandeel het hele jaar al stevig onder druk staat, kwam voorbeurs met meevallende cijfers over het afgelopen kwartaal. De omzet nam daarin toe, terwijl de nettowinst minder daalde dan verwacht.

De beurzen op Wall Street sloten woensdag met winst. De Dow-Jonesindex steeg 0,3 procent tot 17.068,71 punten. De S&P 500 ging 0,4 procent vooruit tot 1995,69 punten. De Nasdaq sloot mede dankzij een stevige koerswinst van Apple 0,8 procent hoger op 4586,52 punten.

Gerelateerde artikelen