ECO23 apr '14 08:16

Nikkei sluit met winst

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio is woensdag met winst gesloten.

EPA
EPA

Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op Wall Street en verwerkten een aanhoudende krimp van de Chinese industrie. De Nikkei eindigde 1,1 procent in de plus op 14.546,27 punten.

Toyota verloor 0,2 procent. Het Japanse autoconcern verkocht het afgelopen kwartaal voor de derde driemaandsperiode op rij meer auto's dan concurrenten General Motors (GM) en Volkswagen. Daarmee blijft Toyota de grootste autoproducent ter wereld.

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beurzen een gemengd beeld zien. De Kospi in Seoul zakte 0,2 procent. In Sydney klom All Ordinaries 0,6 procent nadat bleek dat de Australische inflatie in het afgelopen kwartaal minder sterk is toegenomen dan verwacht.

In Hongkong speelde de Hang Seng-index 0,9 procent kwijt. Uit cijfers van de Britse bank HSBC bleek dat de bedrijvigheid in de Chinese industrie in april voor de vierde maand op rij is gekrompen. Het zwakke industriecijfer is opnieuw een teken dat de tweede economie van de wereld is afgekoeld en dat stimuleringsmaatregelen nog weinig effect hebben.

Gerelateerde artikelen