ECO1 jul '14 09:15Aangepast op 1 jul '14 09:50

AEX op positief terrein

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse effectenbeurs noteerde dinsdag in de vroege handel een kleine winst.

ANP
ANP

De andere Europese beurzen stonden eveneens in de plus. Marktkenners spraken van een inspiratieloze sessie, die gedomineerd zal worden door de bekendmaking van verschillende inkoopmanagersindexen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde omstreeks 9.40 uur 0,2 procent hoger op 413,86 punten. De MidKap steeg 0,4 procent tot 640,86 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen stonden tot 0,4 procent in de plus.

Onderzoeksbureau Markit stelde dat de activiteit in de Spaanse industrie vorige maand in het sterkste tempo van de afgelopen 7 jaar is gegroeid. In Nederland zwakte de groei van de industrie af, tot het laagste niveau sinds juli vorig jaar, aldus de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi).

AkzoNobel

Heineken was lijstaanvoerder in de AEX met een winst van 1 procent. Grootste daler was AkzoNobel met een min van 2 procent. Fugro noteerde onveranderd; de bodemonderzoeker neemt het Afrikaanse Geofor Group over voor een onbekend bedrag.

In de MidKap steeg het aandeel Exact 1,9 procent. Het softwarebedrijf verkoopt zijn in Canada gevestigde tak Longview voor een onbekend bedrag aan investeerder Merlin Equity Partners. Exact verkreeg Longview in 2007 voor 50,4 miljoen dollar.

Boete

BNP Paribas won in Parijs 2,5 procent. Het financiële concern bekende in de Verenigde Staten schuld voor de schending van handelssancties en moet een boete van bijna 9 miljard dollar betalen.

De euro was met 1,3690 dollar evenveel waard als bij het sluiten van de Europese aandelenbeurzen op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 105,78 dollar. Brentolie werd 0,2 procent duurder, en kostte 112,59 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen