ECO22 okt '14 09:48

Heineken omlaag op positieve beurs

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdagochtend opnieuw omhoog.

ANP
ANP

Ook de meeste andere Europese effectenmarkten wisten verder te stijgen na de flinke winsten van een dag eerder. In Amsterdam moest Heineken terrein prijsgeven na publicatie van het kwartaalbericht.

De AEX-index noteerde in het eerste handelsuur 0,1 procent hoger op 394,77 punten. De MidKap steeg 0,7 procent tot 590,53 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen tot 0,5 procent. De FTSE-index in Londen daalde 0,1 procent.

Heineken stond onderaan de AEX met een min van meer dan 1 procent. De bierbrouwer verkocht in het derde kwartaal nagenoeg evenveel bier als een jaar eerder. In Europa ging de verkoop flink achteruit, maar dit werd goedgemaakt door groei in Afrika, Azië en op de Amerikaanse markten.

Arcadis

In de MidKap verloor Arcadis 2 procent. Het tussentijdse handelsbericht van het advies- en ingenieursbureau over het derde kwartaal bevat volgens analisten ,,plussen en minnen''. De daling van de autonome omzet stelt teleur, terwijl de winstmarge en het orderboek zich volgens de kenners goed ontwikkelt.

In Parijs steeg PSA Peugeot-Citroën 2,5 procent. De Franse autofabrikant verwacht dit jaar meer auto's te verkopen in Europa dan eerder werd aangenomen. De automaker verkocht in het derde kwartaal wereldwijd 643.600 auto's, grotendeels dankzij een stijging van 44 procent in China en Zuidoost-Azië. In Europa nam de verkoop met 7 procent toe.

Euro

BHP Billiton daalde licht in Londen. 's Werelds grootste mijnbouwbedrijf heeft de productie van ijzererts in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 17 procent opgevoerd.

De euro was 1,2716 dollar waard, tegen 1,2725 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie bleef stabiel op 82,46 dollar. Brentolie werd 0,1 procent duurder op 86,26 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen