ECO11 nov '14 15:11

'Wall Street verlengt recordreeks'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen openen de handelsdag dinsdag, op Veterans Day, waarschijnlijk licht hoger.

ANP
ANP

Daarmee krijgt voor de Dow-Jonesindex en de brede S&P 500 de recordreeks van de afgelopen dagen een vervolg. Op bedrijfsniveau opende onder meer bouwbedrijf Horton de boeken.

Beleggers moeten het andermaal doen met marginale sturing vanuit macro-economische hoek. Als gevolg van Veterans Day zijn obligatiemarkten en overheidsgebouwen gesloten. Wall Street is wel open, maar de agenda voor economische data uit de Verenigde Staten is leeg. Ook zal het handelsvolume als gevolg van de feestdag veel lager liggen dan normaal.

Internetgigant Alibaba meldde dinsdag dat zijn online betaaldienst Alipay als los onderdeel naar de beurs wordt gebracht. Alibaba gaf geen tijdspanne voor het beursdebuut van de betaaldienst. Het is ook nog niet duidelijk waar Alipay een notering krijgt. Alibaba meldde tevens dat het open staat voor samenwerking met andere betaaldiensten zoals PayPal en Apple Pay.

Horton

In de voorbeurshandel stond bouwer Horton, de grootste huizenmaker van de VS, in de belangstelling na het bekendmaken van de cijfers over het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar. De bouwer zag de winst in het laatste kwartaal fors toenemen. De maker van internetspelletjes Zynga profiteert mogelijk van een adviesverhoging van zakenbank Jefferies.

De Dow sloot maandag 0,1 procent hoger op de recordstand van 17.573,93 punten. De S&P steeg licht tot 2031,92 punten, wat eveneens een record betekende. De technologiebeurs Nasdaq verloor 0,1 procent tot 4632,53 punten.

Gerelateerde artikelen