ECO30 nov '14 18:10

Philips neemt belang in zorgbedrijf VS

Auteur: ANP Nieuws

CHICAGO (ANP) - Philips slaat de handen ineen met Image Stream Medical (ISM), een Amerikaans bedrijf op het gebied van beeldtechnologie voor de medische sector.

ANP
ANP

Het elektronicaconcern neemt voor een niet nader genoemd bedrag een minderheidsbelang in ISM, meldde het zondag.

De beeldtechnologie van ISM maakt het artsen mogelijk operaties uit te voeren aan de hand van beelden die in het lichaam worden gemaakt. Daarbij hoeft minder te worden gesneden, zodat ingrepen minder belastend zijn voor de patiënt. Dat leidt volgens Philips tot kortere ziekenhuisopnames en lagere zorgkosten.

Philips biedt zelf ook al producten en diensten aan op het gebied van wat ook wel minimaal-invasieve chirurgie wordt genoemd. Het ziet de activiteiten van ISM als een welkome aanvulling daarop. Het gecombineerde aanbod van de twee ondernemingen is vanaf januari 2015 beschikbaar in de Verenigde Staten.

Communicatie

De samenwerking is aangekondigd aan het begin van een Amerikaans congres voor radiologen, dat komende week wordt gehouden in Chicago. Philips presenteert daar een reeks nieuwe producten en diensten op het gebied van bijvoorbeeld diagnostiek en minimaal-invasieve chirurgie.

Data en communicatie spelen een steeds belangrijkere rol in de zorg, zei topman Frans van Houten van Philips afgelopen week. Ziekenhuizen vragen om kant-en-klare oplossingen in plaats van losse apparaten. Door systemen en datastromen aan elkaar te koppelen speelt Philips naar eigen zeggen in op die veranderende marktvraag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen