ECO23 jul '14 19:48Aangepast op 23 jul '14 21:38

Wisselend beeld op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street toonden woensdag kort voor het slot van de handelsdag een gemengd beeld.

EPA
EPA

Van de graadmeters stonden er twee in de plus. Alleen de Dow-Jonesindex viel uit de toon met een min. Beleggers reageerden onder meer op cijfers van Amerikaanse bedrijven als Microsoft, PepsiCo en Apple.

De Dow-Jonesindex van 30 toonaangevende fondsen noteerde 0,1 procent lager op 17.094 punten. De brede S&P 500 kreeg er 0,2 procent bij tot 1988 punten en de technologiebeurs Nasdaq maakte een sprongetje van 0,4 procent tot 4475 punten.

Volgens marktkenners zijn de gepresenteerde cijfers tot nu toe beter dan verwacht en dat zorgt weer voor een positieve stemming onder beleggers.

Boeing

Vliegtuigbouwer Boeing profiteerde niet van sterke tweedekwartaalcijfers, ondanks een verhoging van de winstverwachting. Het aandeel stond 2,3 procent in de min. De resultaten van Dow Chemical konden beleggers wel bekoren. Het aandeel van de chemiereus steeg met 3,5 procent.

PepsiCo werd beloond voor de goede cijfers die het woensdag kon overleggen De frisdrank- en snackproducent verhoogde de winstverwachting voor dit jaar. Het aandeel steeg met 2,8 procent.

Apple

Technologieconcern Apple wist dinsdag nabeurs te melden dat het in het afgelopen kwartaal meer iPhones had verkocht. Ook de winst en omzet gingen omhoog. De markt kon die cijfers waarderen. Het aandeel Apple stond 3 procent hoger.

Microsoft meldde dinsdag nabeurs dat het in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de nettowinst zag dalen, onder meer als gevolg van de overname van het Finse Nokia. De omzet kwam wel iets hoger uit. Microsoft won 0,1 procent.

De euro was 1,3460 dollar waard, tegen 1,3462 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,6 procent tot 103,00 dollar. De prijs van Brentolie klom 0,8 procent naar 108,13 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen