ECO26 dec '14 19:35

Beurzen VS zetten opmars voort

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten zetten hun opmars op tweede kerstdag voort.

ANP
ANP

De belangrijkste graadmeters liggen daarmee na een turbulente decembermaand nog altijd op koers om het jaar met recordstanden af te sluiten.

De Dow-Jonesindex, waarin de dertig belangrijkste Amerikaanse beursfondsen zijn opgenomen, stond vrijdag tijdens de middaghandel 0,3 procent hoger op 18.081 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,5 procent tot 2091 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq klom 0,7 procent tot 4808 punten.

Zowel op het bedrijvenfront als op macro-economisch vlak ontbrak het aan nieuws dat de markt in beweging kon zetten. De handel was dan ook flinterdun, ook omdat maar weinig handelaren aan het werk zijn. Belangrijke aandelenmarkten elders op de wereld, zoals die in Europa en Hongkong, zijn op allebei de kerstdagen gesloten.

Olieprijzen

De olieprijzen zakten na een kortstondige opleving weer terug. Een vat Amerikaanse ruwe olie werd verhandeld voor 55,16 dollar per vat, een prijsdaling van 1,2 procent. De Brentprijs, maatgevend voor olie die wordt gewonnen in Europa en het Midden-Oosten, zakte 0,8 procent tot 59,78 dollar per vat.

Oliemaatschappij ExxonMobil stond onderaan de Dow met een verlies van 0,5 procent. Branchegenoot Chevron leverde 0,1 procent in. De sterkste stijger onder de hoofdfondsen was farmaceut Pfizer met een winst van 1 procent. Fastfoodketen McDonald's kreeg er 0,9 procent bij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen