ECO19 aug '14 21:33Aangepast op 19 aug '14 22:21

Wall Street zet opmars door

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn dinsdag voor de tweede achtereenvolgende dag met winst gesloten.

EPA
EPA

De handel werd gesteund door gunstige berichten over de Amerikaanse economie en de aanhoudende hoop dat het conflict tussen Oekraïne en Rusland niet verder zal escaleren.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent in de plus op 16.919,59 punten. De brede S&P 500 steeg ook 0,5 procent, tot 1981,60 punten. De Nasdaq ging 0,4 procent vooruit naar 4527,52 punten. De technologiegraadmeter is nu terug op het niveau dat werd bereikt voordat de internetbubbel in 2000 uiteenspatte.

Voorbeurs bleek uit nieuwe cijfers dat de verkoop van nieuwe woningen in de VS vorige maand veel sterker is gestegen dan verwacht. Daarnaast bleek de inflatie in juli iets lager dan in de voorgaande maand. Die gematigde ontwikkeling kan de Federal Reserve ruimte geven de rente in de VS langer op het huidige zeer lage peil te houden, wat gunstig kan uitwerken op de aandelenmarkten.

Ballmer

Home Depot boekte met een plus van 5,5 procent veruit de grootste winst in de Dow Jones. 's Werelds grootste doe-het-zelfketen verhoogde voor de tweede keer dit jaar zijn winstverwachting en presteerde daarnaast in het afgelopen kwartaal beter dan analisten hadden voorspeld.

Beleggers schrokken niet van het vertrek van voormalig topman Steve Ballmer bij Microsoft. Ballmer legt zijn bestuursfunctie bij het softwareconcern neer omdat hij zich wil richten op andere activiteiten. Het aandeel Microsoft eindigde 0,5 procent in de plus.

Parfumlijnen

Cosmeticafabrikant Elizabeth Arden werd hard gestraft voor tegenvallende verkopen van parfumlijnen van beroemdheden als Justin Bieber en Taylor Swift. Het bedrijf gaf aan dat die vorig kwartaal slechter liepen dan verwacht en verloor vervolgens bijna een kwart van zijn beurswaarde.

Google vierde zijn 10-jarig jubileum op de beurs met een winst van 0,8 procent. In het afgelopen decennium groeide de totale beurswaarde van de internetreus van zo'n 27 miljard naar bijna 400 miljard dollar. Grote concurrent Apple won dinsdag 1,4 procent en bereikte daarmee nagenoeg de hoogste koers ooit.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,7 procent tot 94,75 dollar. De euro was dinsdagavond 1,3320 dollar waard, tegen 1,3315 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen