ECO9 nov '14 17:21

Beurzen hebben economische ramingen in vizier

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De stemming op de aandelenmarkten wordt de komende week mede bepaald door de eerste economische ramingen over het derde kwartaal die in diverse landen worden gepubliceerd.

ANP
ANP

Hoewel de meeste grote beursgenoteerde bedrijven inmiddels hun resultaten over diezelfde periode bekend hebben gemaakt, wacht beleggers ook nog een flinke stroom aan kwartaalcijfers.

Het zwaartepunt ligt voor wat het bedrijvennieuws in Amsterdam op de donderdag. Dan praten onder meer supermarktconcern Ahold, verzekeraar Aegon en dienstverlener aan de olie- en gasindustrie SBM Offshore beleggers bij over de gang van zaken in het derde kwartaal. Vrijdag is de beurt aan baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis.

Verder komen de komende week vooral kleinere bedrijven aan bod. Zo publiceren dinsdag tankopslagbedrijf Vopak, detacheerder DPA Group en automatiseerder ICT mey tussentijdse handelsberichten. Later in de week komen onder meer machinebouwer Nedap en kabelmaatschappij Altice nog met cijfers.

CBS

Het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceert vrijdag een eerste raming van de economische groei in het derde kwartaal. Voor de voorgaande periode werd in september een economische groei gerapporteerd van 0,7 procent, na een krimp van het bruto binnenlands product (bbp) in het eerste kwartaal.

De komende week komen ook groeiramingen naar buiten uit diverse andere Europese landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en Italië. Die landen komen ook met inflatiecijfers over de maand oktober. De geldontwaarding in de belangrijkste eurolanden staat naar verwachting nog altijd op een zeer laag pitje.

Verder worden nog cijfers gepubliceerd over de industriële productie in de eurozone, Japan en China. Uit de Verenigde Staten komen data over de groothandelsverkopen in september en in Nederland maakt het CBS ook nog bekend hoe de winkelverkopen zich in die maand hebben ontwikkeld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen