ECO28 dec '14 12:11

Weidmann: lage olieprijs stimuleert economie

Auteur: ANP Nieuws

FRANKFURT (ANP/DPA) - De sterke daling van de olieprijs is goed voor de economie, omdat consumenten en bedrijven daardoor minder hoeven te spenderen aan energie en meer kunnen uitgeven aan andere zaken.

EPA
EPA

Dat heeft de president van de Duitse centrale bank, Jens Weidmann, gezegd tegen de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Volgens Weidmann fungeert de lage olieprijs daardoor momenteel als een soort economisch stimuleringsprogramma. Dankzij de lage olieprijs is het volgens Weidmann niet nodig dat de Europese Centrale Bank (ECB) overgaat tot het op grote schaal aankopen van staatsleningen van eurolanden om zo de economie te stimuleren. ,,Er wordt ons een conjunctuurprogramma geschonken, dus waarom zouden we dan ook nog overgaan tot stimulering door de ECB?'', aldus Weidmann.

De president van de Bundesbank heeft zich vaker kritisch uitgelaten over de plannen van de ECB om schuldpapieren bij de banken op te kopen, omdat hij vreest dat daardoor eventuele verliezen op het bordje van de belastingbetaler terecht komen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen