ECO18 aug '14 14:44

Hogere opening verwacht in New York

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De beurzen op Wall Street openen de handelsweek naar verwachting in de plus.

EPA
EPA

De Amerikaanse graadmeters volgen daarmee het Europese voorbeeld, waar in de middaghandel de beurzen maandag flink hoger staan. Overleg tussen onder meer Rusland en Oekraïne zorgt waarschijnlijk ook in de Verenigde Staten voor relatieve rust op de beursvloeren.

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Pavlo Klimkin sprak dit weekend zijn Russische collega Sergei Lavrov in Berlijn. De ontmoeting heeft spanningen rond de twee landen enigszins verminderd. Onder meer is gesproken over het op strikte voorwaarden toelaten van humanitaire hulp uit Rusland op het grondgebied dat in handen is van pro-Russische separatisten. De gesprekken geven ook beleggers vertrouwen dat een escalatie van de situatie voorlopig uitblijft.

Het nieuws uit Berlijn zorgde ervoor dat de Europese aandelenbeurzen maandagmiddag opveerden na de verliezen van afgelopen vrijdag. Toch blijven beleggers nerveus over de crisis in Oekraïne omdat nieuwe ontwikkelingen kunnen leiden tot flinke positieve en negatieve koersreacties.

Rumoer

Het rumoer rond Family Dollar zorgt voor reuring op de markt van de Amerikaanse discounters. Dollar General ontketende maandag een biedingsstrijd rond Family Dollar door een bod op de discounter uit te brengen dat hoger is dan wat Dollar Tree eind juli op tafel legde.

IBM kan mogelijk reageren op de bekendmaking dat de Amerikaanse autoriteiten toestemming hebben gegeven voor een verkoop van een deel van zijn productie van computerservers aan de Chinese computerfabrikant Lenovo.

De Dow-Jonesindex eindigde de handelsweek vrijdag 0,3 procent in de min op 16.662,91 punten. De brede S&P 500 sloot nagenoeg onveranderd op 1955,06 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,3 procent vooruit naar 4464,93 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen