ECO16 mei '14 17:57

Wisselend beeld op Europese beurzen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenmarkten lieten vrijdag bij het slot van de handel een wisselend beeld zien.

ANP
ANP

Beleggers bleven voorzichtig en namen voor het weekeinde geen grote posities meer in. Op het Damrak ging de geplaagde technisch dienstverlener Imtech opnieuw onderuit.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,2 procent lager op 399,56 punten. De MidKap zakte 1,2 procent tot 642,25 punten door een fors koersverlies van Imtech. De beurzen in Londen en Parijs gingen tot 0,3 procent omhoog, Frankfurt daalde 0,3 procent.

Verzekeraar Delta Lloyd was de grootste daler in de AEX met een verlies van 2,2 procent. Uitgever Reed Elsevier stond bovenaan met een winst van 1,4 procent. Kabelaar Ziggo daalde 0,2 procent nadat Brussel liet weten meer tijd te nemen voor het onderzoek naar de voorgenomen fusie met UPC. De deadline voor de beoordeling is met bijna een maand verschoven naar 17 oktober.

MidKap

In de MidKap stond Imtech opnieuw onderaan met een min van 7,2 procent na een adviesverlaging door Rabobank. Het aandeel zakte donderdag al ruim 5 procent na tegenvallende kwartaalcijfers. Melkzuurproducent Corbion was de sterkste stijger met een plus van 1,2 procent. Vastgoedinvesteerder NSI daalde 0,7 procent na een kwartaalupdate.

Op de lokale markt klom Altice 2,2 procent. De in Amsterdam genoteerde Franse kabelexploitant meldde dat het bedrijfsresultaat vorig kwartaal is gestegen, op een omzet die iets lager was dan een jaar eerder. Het bedrijf gaf ook aan dat dochteronderneming Numericable het Franse deel van Virgin Mobile wil kopen.

Bouygues

De Franse bouw- en telecomgigant Bouygues, die donderdag nabeurs de resultaten bekendmaakte, steeg 4,4 procent in Parijs. Speculatie over een mogelijke samensmelting van het bedrijf met het Franse telecomconcern Orange stuwde het aandeel.

De euro was 1,3706 dollar waard, tegen 1,3714 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag. De prijs voor een vat Amerikaanse olie steeg 0,6 procent tot 102,10 dollar. Brentolie klom 0,8 procent in prijs tot 109,94 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen