ECO14 okt '14 19:37

Wall Street staat op winst

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street toonden dinsdag in de ochtendhandel herstel na de stevige verliesbeurten van de voorgaande dagen.

ANP
ANP

Beleggers verwerkten een reeks kwartaalresultaten van grote bedrijven en zagen dankzij de dalende olieprijs weer brood in luchtvaartaandelen.

Na bijna 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,5 procent in de plus op 16.406 punten. De brede S&P 500 steeg 0,8 procent tot 1890 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 1 procent tot 4257 punten. Citigroup hoorde bij de grotere winnaars met een plus van ruim 3 procent. De bank wist zijn winst vorig kwartaal hoger op te voeren dan verwacht, dankzij goede resultaten bij de obligatiehandel en de kredietverlening.

Branchegenoot JPMorgan Chase werd 0,5 procent meer waard. De resultaten van het bedrijf waren wat minder dan analisten hadden voorspeld. Topman Jamie Dimon kwam wel met positieve berichten over zijn gezondheid. De behandeling tegen keelkanker die hij de afgelopen weken heeft ondergaan lijkt goede resultaten te hebben opgeleverd.

Olieprijs

Wells Fargo kwam als derde grote bank met zijn resultaten. Die voldeden aan de verwachtingen van analisten, beleggers zetten het aandeel echter 1,4 procent lager. Farmaceut Johnson & Johnson greep zijn sterke resultaten van het derde kwartaal aan om zijn winstverwachting voor dit jaar te verhogen. Die gunstige prognose hielp het aandeel niet vooruit, dat noteerde bijna 1 procent in de min.

Luchtvaartaandelen, die de afgelopen tijd sterk zijn gedaald, waren mede dankzij de dalende olieprijs in trek. American Airlines werd 12 procent meer waard, terwijl United Continental en Delta Air Lines ruim 6 procent wonnen. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte met 2,5 procent tot 83,61 dollar. Brentolie was met 86,57 dollar per vat 2,6 procent goedkoper dan een dag eerder. De euro was dinsdag aan het begin van de avond met 1,2660 dollar evenveel waard als bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Gerelateerde artikelen